Vídeo
El Grup Muntanya Valldigna ha organitzat durant els dies 15 i 16 de desembre el II Curs de Bolets en el Refugi-alberg
El curs ha estat impartit per Isaac Garrido Benavent, biòleg especialitzat en micologia, i va començar el dissabte amb una introducció de la biologia dels fongs i espècies comestibles a la Serra de Quatretonda.
Durant tota la jornada es van explicar les característiques identificatives dels bolets: el esclata-sang de pi blanc, el fredolic, la morena, la llenega, el cama-sec, la pota de perdiu, etc., les espècies comestibles i rares, com també, la conservació i cuina. A més, els alumnes realitzaren una eixida per a recol·lectar i identificar les diferents espècies explicades durant el dia. A les 19 hores finalitzava la primera jornada del curs.
El diumenge es realitzà una xicoteta xerrada sobre els bolets tòxics i els líquens, i després, es feia una excursió per a identificar diverses espècies. A les 14 hores es disposaven a dinar una paella amb carxofes i faves, acompanyat de bolets comestibles recollits al llarg de les dos jornades, i contaven les vivències passades a l'alberg al llarg dels dos dies.
Els participants van poder gaudir de diferents àpats de la nostra cuina mediterrània i degustar diferents plats de bolets durant l'estància a l'alberg.
Finalment, es va fer entrega d'un diploma acreditatiu per a cada participant.
Xavi Català,
Grup Muntanya Valldigna.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada