dijous, 27 d’agost del 2020

COVID19,  REFUGIS DE MUNTANYA

NOVES NORMES D'ÚS

És imprescindible conèixer, abans d'acudir a un refugi o alberg de muntanya en enguany 2020, les noves normes d'utilització dels mateixos a causa de la crisi del Covid19.

Per favor, difoneu-les entre tots els components del grup que aneu acudir al refugi. És responsabilitat de tots conèixer-les, tenir-les en compte abans de pujar als refugis i complir-les una vegada en ells.

ABANS DE ANAR AL REFUGI

· Degut a les importants limitacions en el nombre de places d'allotjament i el tancament de les cuines lliures, el servei mínim en els refugis d'accés amb vehicle serà Allotjament i Desdejuni. Confirma els horaris de sopar i tancament nocturn, i si arribaràs més tard posa't en contacte amb els guardes.
· És necessari determinar una persona responsable per cada grup, de cara a tenir un sol interlocutor al qual el guarda de l'entrada al refugi i li expliquen totes les noves normes de funcionament una vegada en ell.
· És obligatori l'ús de la màscara en totes les zones d'ús comú del refugi.
· Els refugis no comptaran amb calçat de descans d'ús comú, és obligat que cadascun ho porte amb si.
· Els refugis no comptaran amb mantes a les habitacions, cal preveure per tant portar un sac de dormir pensat per a no passar fred.
· Els refugis no comptaran amb coixins a les habitacions.

UNA VEGADA EN EL REFUGI

· S'han establit una sèrie de noves normes de conducta i funcionament dels refugis. Totes elles, igual que les esmentades anteriorment, es fonamenten en l'actual crisi del COVID19, les noves mesures de distància física i higiene que són necessàries prendre i la sostenibilitat dels refugis de muntanya.

· Demanem al col·lectiu muntanyenc que ens ajude a complir-les. És responsabilitat de tots aconseguir que els refugis i albergs de muntanya puguen funcionar correctament malgrat aquesta mala conjuntura en la qual ens trobem.

Algunes d'aquestes mesures són:
· És important mantenir les mesures de distanciament i neteja mínimes en la nostra estada en el refugi.
· En arribar al refugi serà necessari realitzar una desinfecció de motxilles i botes de muntanya.
· No es podrà utilitzar el quart de taquilles per a deixar les motxilles, aquestes han de pujar-se a les habitacions.
· En eixir del refugi al matí, i a causa dels treballs especials de neteja i desinfecció que cal realitzar, no serà possible deixar gens de material en el refugi.
· S'han establit aforaments limitats en tots els espais comuns del refugi: menjador, terrassa, sales, els  aforaments vindran indicats per cartells a l'entrada de cadascun d'aqueixos espais. És la responsabilitat de tots el complir-los.
· S'ha limitat la capacitat d'allotjament del refugi.
· Serà necessària la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic abans de cada servei de desdejuni, menjar o sopar que es realitzen.
· Hem d'atendre sempre les indicacions del guarda abans d'aquests serveis de menjars, ja que la distribució de les taules de menjador estarà condicionada a la tipologia dels grups d'allotjats. Els grups que acudisquen junts al refugi s'asseuran a menjar junts.
· Tant a través del guarda com de diferents cartells al llarg del refugi s'informarà dels protocols i mesures necessàries a complir.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada